Autor: Äripäev • 17. aprill 2019

ABB jäi tulemustega rahule, aga näeb murekohti

ABB
Foto: Reuters/Scanpix
ABB teatas, et esimeses kvartalis kasvasid nii ettevõtte tellimused ja müügitulu, samas langes suurtellimuste maht ja kahanes puhaskasum.

„Lõpetasime järjekordse heade tulemustega kvartali nii tellimuste kui müügitulu osas, vaatamata mõningatele tagasilöökidele osal meie lõppturgudest, eriti diskreetses tootmises ja autotööstuses,“ märkis ABB Grupi finantsjuht Timo Ihamuotila.

Tellimuste kasvu vedasid elektrifitseerimisseadmete ning robootika ja ajamite divisjonid. Baastellimuste ehk alla 15 miljoni dollari jäävate tellimuste maht suurenes 6 protsenti, kasvasid kõik divisjonid ja regioonid.

Suurtellimuste ehk üle 15 miljoni dollari jäävate tellimuste maht langes 10% ning moodustas 3 protsenti tellimuste kogumahust.

Korrashoiuteenustega seotud tellimused kasvasid 6 protsenti ning moodustasid 20 protsenti tellimuste kogumahust. Täitmata tellimuste maht kasvas 6 protsenti.

Ettevõtte müügitulu kasvas esimeses kvartalis 4 protsendi võrra, 6,8 miljardi dollarini. Ka müügitulu osas vedasid kasvu elektrifitseerimisseadmete ning robootika ja ajamite divisjonid, aga ka tööstusautomaatika divisjon.

Operatiivne tegevuskasum enne intresse, makse ja immateriaalse põhivara kulumit (EBITA) kasvas kvartalis 10 protsendi võrra, 766 miljoni dollarini. EBITA marginaal kahanes 0,5 punkti võrra, 11,2 protsendini.

Ettevõtte puhaskasum kahanes 6 protsendi võrra, 535 miljoni dollarini. Äritegevuse rahavoog kasvas 51 protsenti, -256 miljoni dollarini.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077